El 2013 seguiré gaudint de les muntanyes, però d’una manera diferent de com ho he vingut fent durant els últims anys. No pujaré tan amunt, però el que pugi i baixi ho faré a un ritme més ràpid i amb una intensitat diferent. Aquest any el meu repte motivacional té quatre grans objectius amb un comú denominador: les curses de muntanya d’ultraresistència.
Després d’un 2012 que ja apuntava cap a aquesta altra forma de fer i entendre la muntanya (Cavalls del Vent sub24h, Eivissa Ultra sub12h, Trailwalker sub20h i les maratons de París i Berlín), ha arribat el moment d’estrènyer bé els cordons de les sabatilles i posar-se seriosament a treballar. Com diria un castís de manera molt encertada, vaig a “¡poner los pies en polvorosa!”.

Seguir llegint…
Com maduret i lent que sóc, si més no en comparació amb la majoria dels qui compartiran línia de sortida al meu voltant, el plantejament és participar en carreres que responguin al precepte de «improbable però no impossible»: distàncies totals i parcials en temps a priori possibles amb una bona estratègia de carrera, un físic adaptat i preparat, i una motivada i decidida ment.
Aquests són els meus objectius 2013.
Primer objectiu: Copa Catalana de Curses de Muntanya d’Ultraresistència
Participaré en tres de les quatre proves de la Copa:
  • UTCD – Ultra Trail Costa Daurada (90 km, D+5000, sub24h)
  • UTVC – Ultra Trail Volta a la Cerdanya (85 km, D+4500m, sub24h)
  • UTNQ – Ultra Trail Núria – Berga (100 km, D+5800m, sub24h).

Per puntuar a la classificació final he de creuar la meta de les tres. A la UT Coll de Nargó no participaré perquè es solapa amb un altre dels meus objectius, la Costa Brava Xtrem Running.
Segon objectiu: Campionat de Catalunya de Curses de Muntanya d’Ultraresistència
És una sola prova, UTBCN -l’Ultra Trail de Barcelona, ​​de 114 km, D +5000. Per descomptat, sub24h, com la resta de les Ultres. La de més quilometratge de totes.
Tercer objectiu: Costa Brava Xtrem Running
Serà el meu tercer intent de completar aquesta prova per etapes. La CBXR és un trencacames espectacular que suma un total de 135 km, D +5000 i sub25h, distribuides en tres etapes (de divendres per la tarda a diumenge  al migdia). La primera etapa és de 25 km i donen un temps màxim de 5 hores. Les altres dues etapes consten de 55 km i el temps màxim per completar cadascuna es de 10 hores. ¡A la tercera va la vençuda! És una espina que tinc clavada… El 2011 em vaig retirar al quilòmetre 35 de la segona etapa. El 2010, el mateix, però vaig sortir el tercer i últim dia i vaig completar els 55 km finals. En ambdues edicions va fallar l’estratègia i la ment, més que el físic.
Quart objectiu: Ultra Cavalls del Vent Salomon Nature Trails
La sort decidirà si podré estar present a la línia de sortida de la mítica Ultra Cavalls del Vent. Depèn del resultat del sorteig de les pre-inscripcions. En tot cas, l’alternativa de repetir per lliure com el 2012 sempre hi és. Però no és el mateix …
Gran part d’aquests reptes que m’he proposat els compartiré amb en Jordi i en Francesc. Potser que algú altre del CAM també participi puntualment.  Avui per avui, es pot dir que tots tres formem un petit equip que alimenta la nostra motivació. A més, és un alleujament saber que en els moments difícils sempre hi haurà algú en qui recolzar-se…
Ja us explicaré com va tot.

Vídeo de la Ibiza Ultra Team 2012 (74km, D+1300m, 11h26m)